Nareszcie w Telewizji Jaworzno emitowany został program z zespołem Łzy

Zaczyna się bardzo fajnie, pokazują przygotowania do koncertu (widać Arka i Dawida w czapkach Mikołajkowych

). Co prawda program mnie zawiódł bo był strasznie krótki (jakieś 15 -20 minut), a łudziłem się, że cały koncert pokażą

Zresztą może to i lepiej bo nasza jaworznicka telewizja nie jest profesjonalną stacją i dźwięk mają fatalny

Są pokazane fragmenty z koncertu w Jaworznie, które poprzeplatane są wywiadem z Anią i Adamem

Między innymi padło pytanie o "Oczy" i plotki o jego tekście! Ania odpowiedziała, że to nie są plotki, tylko prawda, ale ten temat jest dla niej zamknięty i nie chce o tym mówić

Mówili o tym jak spędzili Mikołaja: Adam grał w szachy, a Ania była z synkiem. Adam wspomniał też o mikołajkach z FFC! Mówili też trochę o gotyku, że kiedyś ludzie traktowali ich kawałki jako gotyk, i że Adam chciałby jeszcze nagrać parę takich piosenek

Mówili o dawnej fascynacji Closterkeller'em. Adam dodał też, że w gotyku bardzo ważne są klawisze, a we Łzach klawisze nie mają dużej pozycji

(Biedny Adi). Była też mowa o "kiczu" i "popie". Adam powiedział, że czasem ma ochotę przeprosić wszystkich za to, że są popularni! Pokazali jeszcze prawie całe "Oczy szeroko zamknięte", i trochę "Anki" (tylko tyle

). Widać też troszkę publiczność i chyba widziałem przez sekundę malutką Dorotę w tłumie, ale nie jestem pewien na 100%

Tak na podsumowanie, fajny program, ale za krótki

Wspomnienia powróciły... Tym bardziej że siedziałem sobie o 2:00 w nocy (bo wtedy to puścili)
Postaram się to nagrać i obejrzymy sobie przy najbliższym spotkaniu :]
...