Motyw homoseksualny w "Opowiem wam Moją historię"?
Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara
Motyw homoseksualny w "Opowiem wam Moją historię"?
Dość nie aktualne, ale bardzo mnie to ciekawi i tu w sumie głównie pytanie do Adama autora tekstu. W piosence jest mowa o dwóch kobietach, za pierwszym razem odebrał tą drugą Panią za matkę kobiety, która tam śpiewa, ale niedawno ktoś uświadomił mi inna wersję tej piosenki? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie mam nic przeciwko związkom homo seksualnym, wręcz przeciwnie, no a już zwłaszcza pomiędzy kobietami i taka wersja tej piosenki jest dużo bardziej ...
Więc jak to jest?
[/url]
Więc jak to jest?
[/url]
CO JAK CO ALE PRZECIW ZWIĄZKOM HOMOSEKSUALNYM TO JA MAM BARDZO WIELE
JAK NORMALNIE POTRAFIĘ BYĆ W WIELU SPRAWACH TOLERANCYJNY TO AKURAT W TYM ASPEKCIE NIEJESTEM
I NIGDY NIEBĘDĘ
MOIM ZDANIEM TAKICH "INNYCH" POWINNI POZAMYKAĆ W JAKIŚ GETTACH, ALBO W OBOZACH PRACY
A TU NA PLAKATACH ICH WIESZAJĄ , CHCA ZALEGALIZOWAĆ ICH ZWIĄZKI I DAĆ DZIECI NA WYCHOWANIE
PARANOJA
A CO DO PIOSENKI....TO STARAM SIE JEJ NIE INTERPRETOWAC W TEN SPOSÓB...

A CO DO PIOSENKI....TO STARAM SIE JEJ NIE INTERPRETOWAC W TEN SPOSÓB...
"Zanim jednak mnie potępisz - stań przed lustrem, popatrz w siebie - i zastanów się przez chwile, czy nie jestem cząstką Ciebie.."
- Cień Anioła
- Członek FFC
Mowili kiedys w TV ze homoseksualisci sa normalnymi ludzmi i nie powinno sie ich traktowac inaczej, a to ze wola osoby tej samej płci to zazwyczaj nie jest ich wybór... i ze bardzo czesto oni sami sa niepocieszni z tego powodu, ze nie pociagaja ich osoby odmiennej płci, a wrecz przeciwnie. Mi sie wydaje, ze nie mozemy ich nie tolerować, bo to jest niesprawiedliwe. Ja przyznam szczerze, ze nie popieram tego, bo dla mnie jest to troche dziwne, ale mimo to uwazam, ze u nas powinno być tak jak np. w Holandi. Zeby homoseksualisci mogli spokojnie i bez zadnych problemow sie pobrac... co do adopcji nie jestem do konca przekonana. Ale tak sobie mysle ze gdybym miala wybor... dom dziecka czy dwoch tatusiow, badz dwie mamusie, to raczej nie wybralabym domu dziecka.
Więc żeby uczucie trwało, trzeba zgodzić się na niepewność, wypłynąć na niebezpieczne wody, tam gdzie posuwa się do przodu tylko ten, kto ufa...
pokaz mi (autorze tematu) slowa ktore mowia o homoseksualizmie? to nie jest o tym piosenka. Kiedys poczuała glowną bohaterke przyjaciółka albo matka. Gdzie tam masz jakies związki homo? Zaraz zaczniemy mowic, ze nie smaczne i nienormalne jest przyjazn, kolezenstwo z osobami tej samej plci. Przeciez to paranoja. A co do samych przedstawicieli do przyznam racje...(kurde, zawsze sobie zapomne czyjs nick) no temu co mowil o tym, ze powinni takich zamykac w gettach czy cos. Moze przesadziłes o tych obozach pracy, ale racja jest w jednym. Ostatnio tolerancja we wszystkich takie ,,egzotycznych,, dziedzinach jest przesadzona. np do religi. wkurza mnie jak ktos sie ,,purzy,, (obnosi sie pychą - o tak ładniej brzmi. ,,Purzy,, to słowo z gwary Strzyzowskiej
) ze on jest muzułman. nie wiem jak wy, ale ja nie moge tego ze do kazdego trzeba byc wielce miłym, bo toleracnja. Bez wzgledu na to co zrobil. Ech. to jak polityka. A wracając do religi wkurzają mnie gówniarze (15-17 lat) ktorzxy to mają wielkie problemy bo nie mogą zrozumiec koscioła, czy cos takiego, ze nie wierzą w koscioł. Rozpieszczone bahory i tyle.

Izma wróciła