Komputery - problemy, porady etc.

Sprawy nie związane z zespołem

Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara

Awatar użytkownika
chorwat
Posty: 31
Rejestracja: 20 mar 2008, 8:17
Lokalizacja: Łódź

Postautor: chorwat » 21 mar 2008, 10:17

sylwiiaa pisze:Ja mam Viste i póki co jest wszystko ok...
A klucz do Visty mam na laptopie przyklejony też,
ale płyty nie dostałam..
więc w sumie w razie formata to nie wiem jak zainstalować system...
Da się na czyjejś płycie ale ze swoim kodem?

Powinnaś mieć na dysku twardym ukrytą partycję, dzięki której możesz zawsze zainstalować od nowa Vistę. No chyba, że i tą partycję popsujesz, wtedy porażka... Zresztą cała Vista to porażka :) Używałem kilka minut i miałem dosyć :)
Polityka rozpowszechniania Visty ma na celu, aby wszyscy polubili Win XP :)
"Ova ne e mojot dom..."
Awatar użytkownika
sylwiak
Członek FFC
Posty: 5315
Rejestracja: 29 cze 2003, 17:28
Lokalizacja: Londyn / Katowice

Postautor: sylwiak » 21 mar 2008, 16:14

Czy czytałeś co napisałam???
Pytałam czy da się z czyjegoś windowsa zainstalować na swoim kodzie...
który mam na kompie...
tel. 794-968-977
Myspace :-) Last.fm :-) Facebook
Awatar użytkownika
chorwat
Posty: 31
Rejestracja: 20 mar 2008, 8:17
Lokalizacja: Łódź

Postautor: chorwat » 25 mar 2008, 9:15

sylwiiaa pisze:Czy czytałeś co napisałam???
Pytałam czy da się z czyjegoś windowsa zainstalować na swoim kodzie...
który mam na kompie...

Tak, przeczytałem, ale moja odpowiedź nie dotyczyła ostatniego zdania, tylko poprzednich, że w razie formata nie wiesz jak zainstalować, toteż powiedziałem jak. I wtedy nie powinnaś potrzebować żadnej obcej płyty. :)
"Ova ne e mojot dom..."
Awatar użytkownika
AGANIESZKA
Członek FFC
Posty: 479
Rejestracja: 26 maja 2003, 15:00
Lokalizacja: GRODKÓW/NYSA

Postautor: AGANIESZKA » 25 mar 2008, 19:40

to ja tu umieszczę małe ogłoszenie :P ze chętnie przyjmę monitor jak ktoś ma na zbyciu..chodzi mi o taki stary z dupą a nie lcd :P ten musze oddać bo pozyczony jest i od piątku nie bede mieć kontaktu ze swiatem :/ jak coiś to pisać na gg :)
gg 1939833
Awatar użytkownika
Lara Croft
Posty: 189
Rejestracja: 25 gru 2007, 13:47
Lokalizacja: Szczecin/Łódź

Postautor: Lara Croft » 16 kwie 2008, 21:45

A ja mam takie pytanko - czy ktoś zna się na tworzeniu profili na myspace?Głównie chodzi mi o usuwanie reklam i zaprowadzenie porządku wizualnego,a porady z sieci,czy nawet szablony niezbyt do mnie trafiają.
Jakby się jakaś życzliwa osoba znalazła,to wdzięczna będę :)
gg: 2027434

"Ja zawsze byłam jakby obok
Zanotuj, że byłam -->Jestem -->Będę
Ja zawsze biegłam jakby pod prąd
Zanotuj, że biegłam -->Biegnę -->I będę biec"
Awatar użytkownika
sylwiak
Członek FFC
Posty: 5315
Rejestracja: 29 cze 2003, 17:28
Lokalizacja: Londyn / Katowice

Postautor: sylwiak » 30 wrz 2008, 14:33

Mam pytanie odnośnie nowego Winampa,
zainstalowałam nową wersję i cały czas mi się włącza konfiguracja,
daje dalej i dalej... i od nowa to samo, a muzyki nie da się włączyć
bo na nowo włącza się dalej to samo, i cały czas ta konfiguracja...
wiecie może co można zrobić?
tel. 794-968-977
Myspace :-) Last.fm :-) Facebook
Awatar użytkownika
Ewa_p
Członek FFC
Posty: 3195
Rejestracja: 03 gru 2005, 17:18
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Ewa_p » 30 wrz 2008, 18:38

Mi też się wyświetla ta konfiguracja, przy kazdym włączeniu, ale ja ją wyłączam i jest ok.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 19:43 przez Ewa_p, łącznie zmieniany 1 raz.
gg: 1604953
Awatar użytkownika
sylwiak
Członek FFC
Posty: 5315
Rejestracja: 29 cze 2003, 17:28
Lokalizacja: Londyn / Katowice

Postautor: sylwiak » 30 wrz 2008, 18:44

Przy wyłączeniu dalej robiło się to samo...
Ale już sobie poradziłam... :)
Dzięki..
tel. 794-968-977
Myspace :-) Last.fm :-) Facebook
Awatar użytkownika
Nemo
Zarząd FFC
Posty: 11199
Rejestracja: 26 lut 2005, 18:54
Lokalizacja: Police
Kontaktowanie:

Postautor: Nemo » 24 kwie 2009, 21:52

Nowy rodzaj trojana blokuje użytkownikom dostęp do ich własnego komputera z Windows, a następnie żąda okupu w zamian za przywrócenie dostępu. \m/
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Tro ... omosc.html
Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl
Awatar użytkownika
Martuś
Członek FFC
Posty: 2739
Rejestracja: 11 kwie 2006, 22:25
Lokalizacja: Police

Postautor: Martuś » 11 cze 2009, 23:25

Mam dwa pytania.
Otóż planuje sobie zakupić laptopa i większość, których oglądam ma Linuxa. I chciałabym sie zapytać jak wygląda jego użytkowanie, bo nigdy nie miałam z nim styczności? Ciężko się przestawić po Windowsie?

A drugie pytanie to, czy kupując taki komputer z Linuxem jest możliwość jednak wgrać Windowsa?
Nie szukam bajki w życiu i walczę do końca... Nie szukam bajki w życiu swoim, bajki są okrutne...
Awatar użytkownika
sylwiak
Członek FFC
Posty: 5315
Rejestracja: 29 cze 2003, 17:28
Lokalizacja: Londyn / Katowice

Postautor: sylwiak » 11 cze 2009, 23:26

Ja na Linuxie nie umiałam nic zrobić...

A wgrać windowsa można zawsze, tylko tracisz gwarancję ;)
tel. 794-968-977
Myspace :-) Last.fm :-) Facebook
Awatar użytkownika
Cień Anioła
Członek FFC
Posty: 5294
Rejestracja: 09 sie 2002, 4:46
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: Cień Anioła » 12 cze 2009, 7:57

ja od chyba 2 lat mam linuksa i myslę, że to zalezy od wersji, ktorą sie ma. ale znacznie sie nie roznia te systemy, przynajmniej dla mnie :wink: menu 'start' mozna sobie ustawic bardzo podobne do windowsa, mozliwosci wygladu sa jak dla mnie duzo lepsze i latwiejsze do zmiany. jedyny problem polega na tym, zeby nie robic aktualizacji, bo czasem polowa rzeczy przestaje dzialac. dlatego ja ich nie robie :P duzym plusem jest to, że linuks nie lapie wirusow. jeśli chodzi o mnie to polecam :)
Awatar użytkownika
jesoos
Posty: 4971
Rejestracja: 13 paź 2002, 22:00
Lokalizacja: teraz Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: jesoos » 13 cze 2009, 0:05

można w winampie odtwarzać firmat APE? ma ktoś taki kodek?
You know you got it when you're having fun,
And the rock n rolls shaking you under the sun,
You scream and you shout this is what it's all about,
It's the only way.
Awatar użytkownika
WhereMan
Członek FFC
Posty: 170
Rejestracja: 16 sty 2006, 3:38
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: WhereMan » 25 lut 2010, 15:20

Program do przenoszenia tekstu z papieru do komputera z możliwością późniejszej edycji - to może być dla nas czasem bardzo przydatne...
Czyli OCR jako dodatek do gazety.
http://www.gazetaprawna.pl/promocje/finereader
Awatar użytkownika
Nemo
Zarząd FFC
Posty: 11199
Rejestracja: 26 lut 2005, 18:54
Lokalizacja: Police
Kontaktowanie:

Postautor: Nemo » 25 lut 2010, 23:15

A jaka jest cena tej gazety z płytą?
Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...

-

...Nemo my name forevermore...

-

Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl

Wróć do „Różne czyli Inne”