Jak prowadzicie księgowość?
Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara
- BeciaKorpo
Jak prowadzicie księgowość?
Jak w temacie - ja nawiązałam współpracę z biurem rachunkowym Kooperacja (Biuro księgowe Poznań) i nie żałuję
Ale zastanawiam się jak inni to robią - czy może internetowa księgowość bardziej się opłaca? A może robicie to sami? Chętnie posłucham innych stron, bo kto wie - może źle robię?

Re: Jak prowadzicie księgowość?
Moim zdaniem prowadzenie księgowości zawsze jest bardzo trudne.Ja o tym wiem naprawdę bardzo dobrze na 100 procent.
Ja póki co staram się samodzielnie prowadzić księgowość w swojej firmie, ale w przyszłości zamierzam podjąć współpracę z jakąś firmą zewnętrzną. Jeszcze nie do końca mam na to plan.
Do niedawna samodzielnie zajmowałem się księgowością mojej firmy, ale nie było to zbyt proste, więc zatrudniłem księgowego i teraz ta odpowiedzialność spoczywa na jego barkach.
- RobMiszcz87
Ja nie prowadzę, tylko biuro rachunkowe - wolę im to zostawić, skoro się na tym najlepiej znają
Od lat współpracuję z biurem Rachmistrz - oferują usługi księgowe w Poznaniu Jeżyce i Podolany. Polecam, bo są naprawdę świetni 

Ja jeszcze do niedawna samodzielnie prowadziłam księgowość swojej firmy, ale w tym momencie rozglądam się za jakimś sprawdzonym biurem rachunkowym, które przejmie moje obowiązki.
Ja nie prowadzę sam, bo jestem w tym beznadziejny
Na chwilę obecną sam prowadzę księgowość w firmie, jest to kwestia do ogarnięcia, ale trzeba być uważnym, żeby wszystko się zgadzało. Potrzebuje właśnie pieczątek do firmy, tylko jakichś porządnych. Szukałem pieczątek Bydgoszcz, bo tutaj stacjonuje. Trafiłem na https://pieczatki-online.eu/wyrob-piecz ... paczkomaty i zainteresowała mnie oferta. Co myślicie?
Ja tam się zawsze zastanawiałem jak z księgowością stoją firmy przeprowadzkowe takie jak https://megaprzeprowadzki.pl/
W jaki sposób rozlicza się taka aktywna branża?
W jaki sposób rozlicza się taka aktywna branża?
No jeżeli się samemu nie potrafimy tym zająć to najlepiej skorzystać z oferty jakiejś firmy księgowej. Specjaliści najlepiej się tym wszystkim zajmą 

Ja to zlecam takiej znajomej, normalnie jej płacę za to, ale sama wolę tego nie robić.
- BasiaGrup87
Ja też zlecam to biurowi zewnętrznemu - oferują najbardziej kompleksowe usługi księgowe w Poznaniu
Bardzo dobrze mi się z nimi współpracuje 

Ja prowadzę sam i chwalę sobie takie rozwiązanie, naprawdę nie jest to trudne, wystarczy mieć dobry program do kpir. Ja używam tego https://www.pcbiznes.pl/ksiazka-przycho ... odow-kpir/ bardzo przydatne narzędzie.
- Poniedziałek
Najlepiej wynająć biuro księgowe. Ma ten plus, że można zaplanować przeprowadzkę biura i nie zabierać ze sobą tony dokumentów