I co jeszcze?????
Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara
greeni pisze:bez komentarza. ale to kolejny dowód tego, że w neiktórych meijscach warszawa byłą jest i będzie totalną wiochą a monotematyczność i powtarzanie wciąz tych samych tekstów jest wiochy najlepszym przykładem. nie stać cię na więcej?
Hehehe,ta wiocha,to chyba tylko Twoja część powiśla gdzie mieszkasz

A co do poziomu tekstów,to dostosowałem tak niski do mojej rozmówczyni (czyt. do Ciebie),bo ch* wiesz o mnie i mojej kulturze.Ja jestem miły i kulturalny dla osób które lubie i szanuje,niestety Ty się do takowych osób nie zaliczach.
Ostatni raz Ci odpisałem,po prostu nie chce mi się z Tobą gadać.
Za nasze miasto i za te barwy, oddamy całe życie swe.
Zwyciężaj dla nas, my zwyciężamy.
Legio Warszawa kocham Cię.
Zwyciężaj dla nas, my zwyciężamy.
Legio Warszawa kocham Cię.
Chciałabym na chwilę wrócić do tego nieszczęsnego Closterkellera. Na ostatnim wykładzie z lit. staropolskiej nasz Prof. stwierdził "Proszę państwa, oczywiście może się to państwu nie podobać, ale tak naprawdę to powinniśmy oceniać wartość artystyczną i historyczno-literacką tego utworu" - proponuję przyjąć taką perspektywę badacza. Być może nie podoba się, nie rusza, ale faktem jest, że bez Closterkellera polska muzyka nie wyglądałaby tak samo, a i w swojej klasie (nawet jeśli gotyk jest konwencją obcą) jakiś - moim zdaniem dość wysoki – poziom zespół prezentuje. To zdrowe i dość interesujące podejście, a ponadto pozwalające ustrzec się kompromitujących tekstów w stylu "ch*", czy "gówno" :]
ps. Oj warszawiaki! :>
ps. Oj warszawiaki! :>
- mloda.jg
- Członek FFC
- Kontaktowanie:
jesoos pisze:bo ja na koncertach Clostera -poza wrażeniami ze śpiewu Anji- nudze się makabrycznie.. ani teksty do mnie nie przemawiają ani muzyka jakaś taka.. "nie w kanał"
ja pomijam, że ich prawie nie znasz :> i pewnie gdyby nie ja to bys nie poznał...
w każdym bądź razie lepszy Closter od Artrosis i mam do nich sentyment bo to od nich rozpoczęłam swoją podróż po mrocznym świecie muzyki ;P
A czytał ktoś z Was "Zen i sztuka naprawy motocykla"? Tam główny bohater - Fajdros (nawiązanie celowe do Platona?) rozprawia o jakości i jak ją zmierzyć...

"... Kochaj całym sercem wszystkich ludzi,
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
mloda.jg pisze:Marek a słyszałeś cover "Earth Song"? Wykonanie genialne po prostu. Dla samej tej piosenki byłam gotowa kupić Reghine
Popierając calą twórczość Clostera, tę piosenke akurat uważam za najgorszą;p Do tego komplenty brak umiejętności posługiwania się angielskim przez Anke.. Dla mnie ta piosenka jest fatalna

Mi na reghinie podoba się Neo i wersja techno Królowej

- mloda.jg
- Członek FFC
- Kontaktowanie:
Asiuncia pisze:Popierając calą twórczość Clostera, tę piosenke akurat uważam za najgorszą;p Do tego komplenty brak umiejętności posługiwania się angielskim przez Anke.. Dla mnie ta piosenka jest fatalna
Mi na reghinie podoba się Neo i wersja techno Królowej![]()
Angielski angielski, na to jakoś nigdy uwagi nie zwracam i uwagi nie przywiazuje;) ale cover niesamowity - nic nie zmieni mojego zdania, za to co do reszty twórczości to wydaje mi się coraz bardziej infantylna... a moze to juz po prostu osłuchanie?
Z płyt najbardziej lubię Nero

"... Kochaj całym sercem wszystkich ludzi,
Ja też najbardziej lubię Nero z Clostera
A potem Cyan 

Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl
Asiuncia pisze:Popierając calą twórczość Clostera, tę piosenke akurat uważam za najgorszą;p Do tego komplenty brak umiejętności posługiwania się angielskim przez Anke.. Dla mnie ta piosenka jest fatalna ;)
biorąc pod uwagę nasze całkowicie odmienne gusty (poza tym że lubimy ogólnie pewne klimaty ;) ja się bardzo cieszę że Ci się nie podoba ;)))
pewnie bym nie poznał ;> wcześniej znałem 'tylko' te trzy hity, które wpisały się w Kanon polskiego rocka :) ciekawostka: te dwa czy trzy przeboje Klostera nie dały się zaszufladkować w jakiś wąśkich przegródkach pod hasłem "rock gotycki". wpisały się w tę epokę obok Teksańskiego czy Jedwab'ju...Kochanie pisze:ja pomijam, że ich prawie nie znasz :> i pewnie gdyby nie ja to bys nie poznał...
i pozdpisuję się: Nero jest cholernie dobrze zrobiona płytą.
You know you got it when you're having fun,
And the rock n rolls shaking you under the sun,
You scream and you shout this is what it's all about,
It's the only way.
And the rock n rolls shaking you under the sun,
You scream and you shout this is what it's all about,
It's the only way.