"Historie których nie było"...moje wrażenia:)
Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara
- Cień Anioła
- Członek FFC
- Marcin-Moon
- Członek FFC
- __daria__a
- Kontaktowanie:
- __daria__a
- Kontaktowanie:
- Z.U.-Oliwia
- Kontaktowanie:
- EfektMotyla
- Kontaktowanie:
No to ja z nudów napiszę dogłębną recenzję
. Wydaje mi się że "Historie których nie było" - to najbardziej dojrzała płyta Łez, dopracowana i dopieszczona.
Wróciłam - Do tej piosenki mam ogromny sentyment, zaczarowała mnie od pierwszych dźwięków. Chyba zawsze będę pamiętać chwilę kiedy usłyszałem ten utwór pierwszy w TESCO
. Byłem wtedy pod wielkim wrażeniem i od samego początku wiedziałem że będzie to jedna z moich ulubionych piosenek na płycie. Najlepsze jest intro na początku choć mogłoby być trochę dłuższe. 5-/6
W moim śnie - Na początku niczym się nie wyróżniała, z czasem podobała mi się coraz bardziej. Ta piosenka ma swoją moc
, głównie wtedy kiedy Anna śpiewa: "Wiatr poplątał nasze drogi...". 5-/6
Pierwsza łza - Zawsze mi się podobała
, fajna jest
. Tylko nie potrzebne te trąbki w niektórych miejscach. 4+/6
Jak anioł - Szczerze mówiąc... nic specjalnego. Fajny początek i świetny głos Ani na początku. 4-/6
Zamykasz drzwi i odchodzisz - Piosenka podobna do poprzedniej moim zdaniem, również fajny wstęp. 3+/6
Sztuka stapiania - Dziwny tytuł
, ale piosenka spoko
radosna, wesoła pełna energii. "Już dłużej nie mogę, rozpływam się. Tak właśnie chcę..." - chyba najfajniejszy fragment
. 4+/6
Weronika, Efekt Motyla - Chyba najlepsza piosenka na płycie, nie wiem dlaczego zespół nie wydał ją jako singiel
, moim zdaniem mógłby się stać przebojem lata. Zdecydowanie lepsza od przesłuchanej "Agnieszki"
. 6/6
Przepraszam Cię - Hmm... niewiem dlaczego utwór ten, bardzo podoba mi się w wersji akustycznej, a w wersji płytowej... jakoś nie... chociaż te dwie wersje niewiele się różnią
. 3-/6
O wszystkim - Niczym się nie wyróżnia, podobna m.in. do "Jak anioła". punkty głównie za klawiszowy wstęp i słowa "Nie mów nigdy o nas, my to tylko ja i tylko ty...". 3/6
Póki śmierć nas nie rozłączy - Zdecydowanie nic specjalnego
. 2/6
Ciszej, ciemniej - Jedna z najbardziej głębokich piosenek Łez. Niestety trochę nudzi. 2+/6
Opiekun - No i tu będe bronić tej piosenki
, jak zdążyłem zauważyć większości Wam się nie podoba. Utwór kojarzy mi się z "Jak cukierek". Chociaż "Jak cukierek" jest zdecydowanie lepszy
. Trochę wkurzają mnie te trąbki... 4/6
Wdowa - pajęczarka - Dziwny tytuł, dziwny początek, dziwna Ania na końcu... ta piosenka wogóle jest taka... dziwna
. 2=/6
To nic, nie kochasz mnie - Piosenka bardzo fajna, chociaż jej pierwsza część o wiele bardziej mi się podoba
. 4+/6

Wróciłam - Do tej piosenki mam ogromny sentyment, zaczarowała mnie od pierwszych dźwięków. Chyba zawsze będę pamiętać chwilę kiedy usłyszałem ten utwór pierwszy w TESCO

W moim śnie - Na początku niczym się nie wyróżniała, z czasem podobała mi się coraz bardziej. Ta piosenka ma swoją moc

Pierwsza łza - Zawsze mi się podobała

Jak anioł - Szczerze mówiąc... nic specjalnego. Fajny początek i świetny głos Ani na początku. 4-/6
Zamykasz drzwi i odchodzisz - Piosenka podobna do poprzedniej moim zdaniem, również fajny wstęp. 3+/6
Sztuka stapiania - Dziwny tytuł

Weronika, Efekt Motyla - Chyba najlepsza piosenka na płycie, nie wiem dlaczego zespół nie wydał ją jako singiel

Przepraszam Cię - Hmm... niewiem dlaczego utwór ten, bardzo podoba mi się w wersji akustycznej, a w wersji płytowej... jakoś nie... chociaż te dwie wersje niewiele się różnią

O wszystkim - Niczym się nie wyróżnia, podobna m.in. do "Jak anioła". punkty głównie za klawiszowy wstęp i słowa "Nie mów nigdy o nas, my to tylko ja i tylko ty...". 3/6
Póki śmierć nas nie rozłączy - Zdecydowanie nic specjalnego

Ciszej, ciemniej - Jedna z najbardziej głębokich piosenek Łez. Niestety trochę nudzi. 2+/6
Opiekun - No i tu będe bronić tej piosenki

Wdowa - pajęczarka - Dziwny tytuł, dziwny początek, dziwna Ania na końcu... ta piosenka wogóle jest taka... dziwna

To nic, nie kochasz mnie - Piosenka bardzo fajna, chociaż jej pierwsza część o wiele bardziej mi się podoba

Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl