"Bez słów" - opinie, wrażenia, recenzje...
Moderatorzy: ewcia_s, Adrian-LZY, Izka823, Małgorzata, Nemo
"Bez słów" - opinie, wrażenia, recenzje...
Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...
-
...Nemo my name forevermore...
-
Oficjalna strona FFC - www.ffclzy.pl
-
-
- kamilka.kamila
- Członek FFC
7 stóp pod ziemią - energia, taki mocny.. dobry na koncerty
Tak nie będzie zawsze - spokojna piosenka, wpada w ucho ale średnia dla mnie..
Twoje serce, skraść chcę - słyszałam to w wersji koncertowej z Anią jeszcze, dziwny tekst
Piosenka z aniołami - ten utwór wpadł mi strasznie w ucho, jak dla mnie jedna z lepszych na płycie, mimo że spokojna.
Czekam tyle dni, czekam - taka sobie... nie wpadła mi w ucho do tej pory.
Bo każdej nocy - ta piosenka przypomina mi Paulę, ale fajna
Moje szczęście z Tobą - ładna
Zatańcz ze mną, proszę - przeważnie nie lubię piosenek singlowych ukazanych przed ukazaniem się płyty, tak też jest z tą piosenką... nie jest zła ale dla mnie średnia.
Ty na zawsze - też wpadła mi w ucho
Jeśli jeszcze wierzysz w miłość - kolejna piosenka z serii podobnych do Paulli, albo mi się wydaje, ale dla mnie średnia.
Czy jeszcze kochasz mnie? - całkiem inny klimat jak reszta.. taka sobie
W tym znaku zapytania - też inny klimat, to to mi nawet Maryle Rodowicz przypomniało , też jakoś średnio po pierwszym przesłuchaniu...
Jedna myśl - ładna, podejrzewam że kolejna z serii ulubionych...
ogólnie słuchając wcale mi nie przypomina mi Łez, no i płyta na +
Tak nie będzie zawsze - spokojna piosenka, wpada w ucho ale średnia dla mnie..
Twoje serce, skraść chcę - słyszałam to w wersji koncertowej z Anią jeszcze, dziwny tekst
Piosenka z aniołami - ten utwór wpadł mi strasznie w ucho, jak dla mnie jedna z lepszych na płycie, mimo że spokojna.
Czekam tyle dni, czekam - taka sobie... nie wpadła mi w ucho do tej pory.
Bo każdej nocy - ta piosenka przypomina mi Paulę, ale fajna
Moje szczęście z Tobą - ładna
Zatańcz ze mną, proszę - przeważnie nie lubię piosenek singlowych ukazanych przed ukazaniem się płyty, tak też jest z tą piosenką... nie jest zła ale dla mnie średnia.
Ty na zawsze - też wpadła mi w ucho
Jeśli jeszcze wierzysz w miłość - kolejna piosenka z serii podobnych do Paulli, albo mi się wydaje, ale dla mnie średnia.
Czy jeszcze kochasz mnie? - całkiem inny klimat jak reszta.. taka sobie
W tym znaku zapytania - też inny klimat, to to mi nawet Maryle Rodowicz przypomniało , też jakoś średnio po pierwszym przesłuchaniu...
Jedna myśl - ładna, podejrzewam że kolejna z serii ulubionych...
ogólnie słuchając wcale mi nie przypomina mi Łez, no i płyta na +
tel. 794-968-977

Stoję przed życiem, jak przed szybą zachlapaną farbami...
-
-
-
-
- rozczochrany
- Członek FFC
7 stóp nad ziemią - świetna piosenka, ale na koncercie brzmi dużo, dużo lepiej, na płycie za dużo dodatków i trochę traci swoją "moc", chociaż i tak bardzo mi się podoba.
Tak nie będzie zawsze - niby ładna piosenka, ale jakoś nie mój klimat.
Twoje serce, skraść chcę - bardzo ok, jeden z najlepszych kawałków na płycie.
Piosenka z aniołami - bardzo ładna ballada, trochę nie pasuje do Łez, ale jest ok.
Czekam tyle dni, czekam - świetna rockowa ballada, jak dla mnie najlepsza piosenka na płycie. Chętnie usłyszałbym ją jako kolejnego singla. Wtedy listy przebojów nasze.
Bo każdej nocy - nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z "Zabij się, zabij", co nie zmienia faktu, że piosenka dobra.
Moje szczęście z Tobą - ładna ale za bardzo Paullę mi przypomina.
Zatańcz ze mną, proszę - zdecydowanie najgorsza piosenka na płycie. NIe wiem nawet czemu singlem została, inne się dużo bardziej na niego nadają.
Ty na zawsze - bardzo dobra piosenka, też chętnie usłyszę jako jeszcze kolejnego singla
Jeśli jeszcze wierzysz w miłość - tylko tekstem przypomina Paullę, ale zagrana bardzo fajnie i ogólnie mi się podoba. Też się zalicza do moich ulubionych.
Czy jeszcze kochasz mnie? - ciężko mi się wypowiedzieć na temat tej piosenki, ale jest dobra.
W tym znaku zapytania - pozytywna piosenka, podoba mi się.
Jedna myśl - ładny tekst, ale jako całość mi się nie podoba.
To teraz takie małe podsumowanie:
Najlepsze kawałki na płycie: Czekam tyle dni, czekam, Twoje serce, Ty na zawsze, Jeśli jeszcze wierzysz w miłość7 stóp pod ziemią,
Najsłabsze wg. mnie: Zatańcz ze mną, proszę, Tak nie będzie zawsze, Jedna myśl.
Kolejność nie jest przypadkowa.
Jak coś się jeszcze zmieni to dopiszę, bo teraz piszę dopiero po dwóch przesłuchaniach.
Tak nie będzie zawsze - niby ładna piosenka, ale jakoś nie mój klimat.
Twoje serce, skraść chcę - bardzo ok, jeden z najlepszych kawałków na płycie.
Piosenka z aniołami - bardzo ładna ballada, trochę nie pasuje do Łez, ale jest ok.
Czekam tyle dni, czekam - świetna rockowa ballada, jak dla mnie najlepsza piosenka na płycie. Chętnie usłyszałbym ją jako kolejnego singla. Wtedy listy przebojów nasze.

Bo każdej nocy - nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z "Zabij się, zabij", co nie zmienia faktu, że piosenka dobra.

Moje szczęście z Tobą - ładna ale za bardzo Paullę mi przypomina.
Zatańcz ze mną, proszę - zdecydowanie najgorsza piosenka na płycie. NIe wiem nawet czemu singlem została, inne się dużo bardziej na niego nadają.
Ty na zawsze - bardzo dobra piosenka, też chętnie usłyszę jako jeszcze kolejnego singla

Jeśli jeszcze wierzysz w miłość - tylko tekstem przypomina Paullę, ale zagrana bardzo fajnie i ogólnie mi się podoba. Też się zalicza do moich ulubionych.

Czy jeszcze kochasz mnie? - ciężko mi się wypowiedzieć na temat tej piosenki, ale jest dobra.

W tym znaku zapytania - pozytywna piosenka, podoba mi się.

Jedna myśl - ładny tekst, ale jako całość mi się nie podoba.
To teraz takie małe podsumowanie:
Najlepsze kawałki na płycie: Czekam tyle dni, czekam, Twoje serce, Ty na zawsze, Jeśli jeszcze wierzysz w miłość7 stóp pod ziemią,
Najsłabsze wg. mnie: Zatańcz ze mną, proszę, Tak nie będzie zawsze, Jedna myśl.
Kolejność nie jest przypadkowa.

Jak coś się jeszcze zmieni to dopiszę, bo teraz piszę dopiero po dwóch przesłuchaniach.

Bo każdej nocy, gdy mi się śnisz
Czuję w sobie ten ogień.
Co sprawia, że chcę tu być
Czuję w sobie ten ogień.
Co sprawia, że chcę tu być
- Adrian-LZY
- Zespół Łzy
- Kontaktowanie:
A ja, jak już w końcu dostanę płytę to też walnę recenzję 
Chyba że prędzej ją sobie kupię
Na youtube już wisi nasz videomedley - http://www.youtube.com/watch?v=9sFsFe_0RT0

Chyba że prędzej ją sobie kupię

Na youtube już wisi nasz videomedley - http://www.youtube.com/watch?v=9sFsFe_0RT0
- Marcin1723
jestem troche poirytowana chórkiem.. brzmi jak tanie ballady.
EDIT:
Brakuje mi w tej płycie czegos mrocznego, o dobrym tekscie. Jak "zdjecia z wakacji". Wszystko jest takie troche "cukierkowe"...
EDIT:
Brakuje mi w tej płycie czegos mrocznego, o dobrym tekscie. Jak "zdjecia z wakacji". Wszystko jest takie troche "cukierkowe"...
"Tak wiem, że wierny jesteś mi jak pies
I nałogów w twoim życiu żadnych nie ma
Aureola świeci ponad twoją głową
Na pierwszy rzut oka dla wszystkich ideał..."
I nałogów w twoim życiu żadnych nie ma
Aureola świeci ponad twoją głową
Na pierwszy rzut oka dla wszystkich ideał..."
- Marcin-Moon
- Członek FFC
Ja przed słuchaniem nowego albumu wróciłem do wcześniejszych płyt Łez oraz przeczytałem wszystkie swoje recenzje. Myślę, że to pomoże mi w odbiorze nowej płyty. Fajnie jest wrócić po latach do "JJJ", "Nie czekaj na jutro", a nawet do "Historii, których nie było", o wczesniejszych albumach nie wspominajac 

...