Lukrecja dla Kathleen ;)
Moderatorzy: ewcia_s, Adrian-LZY, Izka823, Małgorzata, Nemo
- mloda.jg
- Członek FFC
- Kontaktowanie:
Ale mam nadzieję Aniu, że jak ktoś trafi to powiesz że o to chodzi.... albo dasz chociaż jakiś znak...bo ja teraz to już zgłupiałam na temat tego tekstu, bo myślałam, że lukrecja to poprostu lukrecja, a tu się okazuje, że jednak lukrecja to nie lukrecja...
ale to jest fajnie zakręcone
i daje troszkę do myśleniqa (ładne troszkę) to mi się podoba! Kathleen masz sprzymierzeńca

"... Kochaj całym sercem wszystkich ludzi,
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
- kathleen_kelly
Hihihi ... młoda - cieszę się
Aniu - oczywiście, że piosenka się nam podoba ... ja osobiście powiem nawet więcej ... nie żeby inne piosenki ŁEZ były niefajne ... i teksty ... wszystkie są wspaniałe, ale moim skromnym zdaniem ta piosenka jest najlepsza na tej płycie ... I niski pokłon w Twoją stronę, jako autorki tekstu ... <kłaniam_się>
Ale ja zaczynam wątpić czy kiedykolwiek uda mi się rozwikłać tę zagadkę ... ale może Ania ma rację ... może lepiej że nie wiemy, albo inaczej ... lepiej, że nie wiedzieliśmy od początku ... myślę, że dzięki temu ta piosenka stała się czymś tak intrygującym, że momentami aż mnie ciarki przechodzą hihi ... ale może kiedyś się dowiemy ... mam nadzieję, no ale z tą nadzieją to różnie bywa, w każdym razie ja tę piosenkę ubóstwiam i kocham bez względu na wszystko
... nic nie poradzę ... ja bym się tylko chciała jeszcze dowiedzieć ( ale narazie się nie zapowiada ) kto napisał które piosenki na nowej płycie, albo raczej ( jeśli już szczerze ), to które piosenki na nowej płycie napisała Ania, bo chcę zobaczyć czy znów się sprawdzi pewna zasada, która do tej pory się sprawdzała
Więc ja czekam ... na wyjawienie tajemnicy " Lukrecji " ( ale to jeszcze długo ... heh
) i tajemnicy autorów tekstów ( oby krócej ) ....

" (...) there was a light in her eyes ... I used to see ... and the song in the words ... I used to hear (...) "
po pierwsze do real_alien_FFC... WYDAJE MI sie, ze zrobiles dwa bledy ;)
I. ja slysze "pozegania znak", a nie "smak"...
II. a w drugim slysze slodki placz za czarna lukrecje, a nie za czarne lukrecje ;)
(wiem, czepiam sie, ale sam pytales o bledy:) )
lukrecja to juz na bank jakis symbol. jakas tajemnica Jego(moze nawet klamstwo?) i Ich powod do smutku, w koncu przez te "lukrecje" sie rozstaja.... moze zdrada? (w kazdym radzie, jakies glebsze wnikanie w tekst wydaje mi sie bezsensowne. wychodzi z tego jeszcze wiekszy pasztet...)
"a twe cialo doskonale klamalo"... - nie bede ukrywac, ze moje pierwsze skojarzenie to seks ;)
I. ja slysze "pozegania znak", a nie "smak"...
II. a w drugim slysze slodki placz za czarna lukrecje, a nie za czarne lukrecje ;)
(wiem, czepiam sie, ale sam pytales o bledy:) )
lukrecja to juz na bank jakis symbol. jakas tajemnica Jego(moze nawet klamstwo?) i Ich powod do smutku, w koncu przez te "lukrecje" sie rozstaja.... moze zdrada? (w kazdym radzie, jakies glebsze wnikanie w tekst wydaje mi sie bezsensowne. wychodzi z tego jeszcze wiekszy pasztet...)
"a twe cialo doskonale klamalo"... - nie bede ukrywac, ze moje pierwsze skojarzenie to seks ;)