Lukrecja dla Kathleen ;)

Dyskusje związane z zespołem

Moderatorzy: ewcia_s, Adrian-LZY, Izka823, Małgorzata, Nemo

Awatar użytkownika
filip

Postautor: filip » 04 lip 2002, 4:50

Aniu mam pytanie... A właściwie proszę o podpowiedź w interpretacji tego tekstu. Czy lukrecja w waszej piosence odwołuje się do starożytnych motywów???
Awatar użytkownika
filip

Postautor: filip » 04 lip 2002, 5:15

Mam jeszcze jedno pytanie... Czy tekst lukrecji nawiązuje do tekstów z wcześniejszych płyt??? Mam tu na myśli piosenkę "Czy to grzech?"
Awatar użytkownika
mloda.jg
Członek FFC
Kontaktowanie:

Postautor: mloda.jg » 04 lip 2002, 5:42

Ale mam nadzieję Aniu, że jak ktoś trafi to powiesz że o to chodzi.... albo dasz chociaż jakiś znak...bo ja teraz to już zgłupiałam na temat tego tekstu, bo myślałam, że lukrecja to poprostu lukrecja, a tu się okazuje, że jednak lukrecja to nie lukrecja... :( ale to jest fajnie zakręcone :) i daje troszkę do myśleniqa (ładne troszkę) to mi się podoba! Kathleen masz sprzymierzeńca :)
"... Kochaj całym sercem wszystkich ludzi,
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
Awatar użytkownika
kathleen_kelly

Postautor: kathleen_kelly » 04 lip 2002, 6:50

Hihihi ... młoda - cieszę się :wink: Aniu - oczywiście, że piosenka się nam podoba ... ja osobiście powiem nawet więcej ... nie żeby inne piosenki ŁEZ były niefajne ... i teksty ... wszystkie są wspaniałe, ale moim skromnym zdaniem ta piosenka jest najlepsza na tej płycie ... I niski pokłon w Twoją stronę, jako autorki tekstu ... <kłaniam_się> :wink: Ale ja zaczynam wątpić czy kiedykolwiek uda mi się rozwikłać tę zagadkę ... ale może Ania ma rację ... może lepiej że nie wiemy, albo inaczej ... lepiej, że nie wiedzieliśmy od początku ... myślę, że dzięki temu ta piosenka stała się czymś tak intrygującym, że momentami aż mnie ciarki przechodzą hihi ... ale może kiedyś się dowiemy ... mam nadzieję, no ale z tą nadzieją to różnie bywa, w każdym razie ja tę piosenkę ubóstwiam i kocham bez względu na wszystko :roll: ... nic nie poradzę ... ja bym się tylko chciała jeszcze dowiedzieć ( ale narazie się nie zapowiada ) kto napisał które piosenki na nowej płycie, albo raczej ( jeśli już szczerze ), to które piosenki na nowej płycie napisała Ania, bo chcę zobaczyć czy znów się sprawdzi pewna zasada, która do tej pory się sprawdzała :wink: Więc ja czekam ... na wyjawienie tajemnicy " Lukrecji " ( ale to jeszcze długo ... heh :roll: ) i tajemnicy autorów tekstów ( oby krócej ) ....
" (...) there was a light in her eyes ... I used to see ... and the song in the words ... I used to hear (...) "
Awatar użytkownika
lady_ann

Postautor: lady_ann » 05 lip 2002, 22:28

po pierwsze do real_alien_FFC... WYDAJE MI sie, ze zrobiles dwa bledy ;)
I. ja slysze "pozegania znak", a nie "smak"...
II. a w drugim slysze slodki placz za czarna lukrecje, a nie za czarne lukrecje ;)
(wiem, czepiam sie, ale sam pytales o bledy:) )

lukrecja to juz na bank jakis symbol. jakas tajemnica Jego(moze nawet klamstwo?) i Ich powod do smutku, w koncu przez te "lukrecje" sie rozstaja.... moze zdrada? (w kazdym radzie, jakies glebsze wnikanie w tekst wydaje mi sie bezsensowne. wychodzi z tego jeszcze wiekszy pasztet...)
"a twe cialo doskonale klamalo"... - nie bede ukrywac, ze moje pierwsze skojarzenie to seks ;)
Awatar użytkownika
mloda.jg
Członek FFC
Kontaktowanie:

Postautor: mloda.jg » 06 lip 2002, 4:39

Ja jestem przekonana,że lukrecja to jakaś tajemnica tego chłopaka ( :) to logiczne), ale nie wiem czy tozdrada... muszę się jeszcze zastanowić nad tym...
Awatar użytkownika
Ghrave

Postautor: Ghrave » 06 lip 2002, 23:51

Przyznam się sczerze ze nad tym tekstem to się nie zastanawialem :D
Awatar użytkownika
Conrad
Kontaktowanie:

Postautor: Conrad » 07 lip 2002, 0:57

Ghrave to może najwyższy czas, mi się kojarzy to raczej ze słodyczami, ale jeśli wg was chodzi o dziewczyne "Lukrecje" to może jest ona murzynem "Czarna Lukrecja" ;)
Here I Am
Awatar użytkownika
Ghrave

Postautor: Ghrave » 07 lip 2002, 1:27

Mnie jak kilku osobom tez "Lukrecja" kojarzy mi się z tajemnicą czy jakimś tam kłamstwem. A co do zwroty "Czarana Lukrecja" Conradzie to wydaje mi się ze ta tajemnica jest bardzo tragiczna. :D
Awatar użytkownika
Conrad
Kontaktowanie:

Postautor: Conrad » 07 lip 2002, 2:09

Wydaje mi się, że tak też można interpretować ten utwór.
Here I Am
Awatar użytkownika
Ghrave

Postautor: Ghrave » 07 lip 2002, 3:06

Wspaniałom cechą muzyki jest to, że każdy może ją interpretowac na własny sposób :D
Awatar użytkownika
lady_ann

Postautor: lady_ann » 07 lip 2002, 5:30

taaa... a wkoncu okaze sie, ze lukrecje to po prostu lukrecje... ;)
a ania chciala w nas wzbudzic wene tworcza...heh
Awatar użytkownika
mloda.jg
Członek FFC
Kontaktowanie:

Postautor: mloda.jg » 11 lip 2002, 3:18

Gdyby lukrecja to była lukrecja takpoprostu to tekst byłby bez sensu... a takmożna pomyślec o co w tym wszystkim chodzi...
Awatar użytkownika
lady_ann

Postautor: lady_ann » 12 lip 2002, 20:57

mloda, a czy wszystko mus miec sens
Awatar użytkownika
mloda.jg
Członek FFC
Kontaktowanie:

Postautor: mloda.jg » 13 lip 2002, 1:28

Nie wiem, nie zastanawiałam się nad tym, ale miło jest pomyślec nad sensem tej piosenki!!!

Wróć do „Łzy”