A ksiażki...
Moderatorzy: Nemo, Małgorzata, Cień Anioła, Adrian-LZY, Dagmara
- Emanuelnoire
- Kontaktowanie:
Ja ostatnimi czasy usłyszałem o bardzo kontrowersyjnej książce Georgesa Bataille z okresu młodej polski " Historia oka". Bardzo kontrowersyjny, wyuzdany i czasami makabryczno-groteskowy kawałek literatury. Czytałem w internecie fragmenty i przyznam szczerze, że muszę to zdobyć, bo cholernie mnie zaciekawiła. Przymierzam się także do zakupu "Dracula Nieumarły" Dacrea Stokera i Iana Holta, tylko nie wiem czy warto, czytał ktoś? Bo nie wiem czy inwestować z tą pozycją w temat maturalny.
Cosmic Love
- mloda.jg
- Członek FFC
- Kontaktowanie:
Ja jestem w trakcie czytania Anny Kareniny
cud kawałek literatury, Rosjanie mają czym sie chwalić... dlatego muszę się nauczyc rosysjkiego żeby te cuda w oryginale poczytać
Niestety stanełam na pierwszym tomie, bo muszę czytać lektury na literaturę amerykańską i angielską. Też na szczęscie same ciekawe rzeczy z literatury UK mamy więc powiem, że jestemw trakcie czytania "Lord of Flies" i wrażenie opiszę po przeczytania, póki co - jest ciekawe

Niestety stanełam na pierwszym tomie, bo muszę czytać lektury na literaturę amerykańską i angielską. Też na szczęscie same ciekawe rzeczy z literatury UK mamy więc powiem, że jestemw trakcie czytania "Lord of Flies" i wrażenie opiszę po przeczytania, póki co - jest ciekawe

"... Kochaj całym sercem wszystkich ludzi,
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
bo lepiej mieć w sercu ranę,
niż kamień zamiast serca..."
A ja gdyż interesuje się tematyką obozów koncentracyjnych w Polsce i wszystkim co z tym związane przeczytałam ostatnio "Dymy nad Birkenau" Seweryny Szmaglewskiej.
Książka ciekawa,mnie się spodobała,jest napisana prostym językiem,w pierwszej osobie,gdyż autorka była więźniem Auschwitz,także to jest jej opowieść z tamtego czasu.
Książka warta i godna przeczytania.
Książka ciekawa,mnie się spodobała,jest napisana prostym językiem,w pierwszej osobie,gdyż autorka była więźniem Auschwitz,także to jest jej opowieść z tamtego czasu.
Książka warta i godna przeczytania.
"Śmiech rozstąpi zło,dosyć płaczu"
-----------------------------------------
https://www.facebook.com/Liluska93
-----------------------------------------
https://www.facebook.com/Liluska93
Re: A ksiażki...
Uwielbiam te o tematyce kryminalnej.
__
__
Książki wręcz pochłaniam, bo czytam to za mało powiedziane. Mam zamiar dobić do 52 do końca roku (jedna tygodniowo) 

Strialys to krem na rozstępy z naturalnym składem - zawiera kofeinę, ekstrakt z bluszczu pospolitego, proteiny jedwabiu i wiele innych
Ja lubię klasykę 

Ja w swoim życiu przeczytałem bardzo dużą ilość książek.Każdą książkę którą czytałem była niesamowicie ciekawa.
Szkoda, że książki teraz są tak często zapominane.
__
__
- curlingowiec
Ja książkę chciałbym wydać. Wiem, że początki są trudne, nawet z dobrą powieścią ciężko będzie mi się przebić. Ale na start wydawnictwo http://wydacksiazke.pl/calculator/ pokazuje kalkulator, jakie koszty poniesiemy wypuszczając powieść na rynek, co pozwala przemyśleć decyzję i rozważyć jej opłacalność.
Co z nowości do polecenia?
__
__
- kazik3787878
Ja czytam codziennie bardzo dużo bardzo dobrych książek.Moim zdaniem każdy powinien takie książki czytać. To jest normalne.
Ja jak przeczytam jedna książkę w roku to jest cud 

A coś z tematyki fantasy?
__
__