Lukrecja dla Kathleen ;)
Moderatorzy: ewcia_s, Adrian-LZY, Izka823, Małgorzata, Nemo
- Paula_Jestem
- Członek FFC
Założeniem pisanego tekstu jest to, że się wie co pisze. A jak Adam (moge tak mówić
), mówi, że nikt nie wie prawdopodobnie o czym tak dokładnie myślała Ania (to samo co wyrzej) jak to pisała. Więc chyba coś tu nie gra, albo się myle. Że każdy interpretuje inaczej to tak ma być, a założeniem tego postu jest wiedza, co autorka miała przeto na myśli pisząc to.

Pozdrawiam
Michał
...::: Jestem po to, aby pomagać :::...
Michał
...::: Jestem po to, aby pomagać :::...
- kathleen_kelly
- kathleen_kelly
- kathleen_kelly
- DawcioTarcio
- Członek FFC
Jak byłem we Wrocławiu w grudniu to Ania powiedziała mi że lukrecja to uosobienie zdrady, gdy podstawi się słowo zdrada pod każdy wyraz lukrecja piosenka będzie zrozumiała i sensowna
Piosenka mi się bardzo podoba.
Wiele przenośni, typu "pachnieć lukrecją (zdradą)".
Czarna lukrecja, czarna zdrada, płacz za czarną zdradą. Zdrada - pożegnanie miłości....Lukrecji - gorzki pożegnania smak.
Nie wiem czy już była o tym mowa
W każdy razie Ania powiedziała, ze lukrecja to symbol zdrady a reszta to już moja interpretacja.

Wiele przenośni, typu "pachnieć lukrecją (zdradą)".
Czarna lukrecja, czarna zdrada, płacz za czarną zdradą. Zdrada - pożegnanie miłości....Lukrecji - gorzki pożegnania smak.
Nie wiem czy już była o tym mowa

W każdy razie Ania powiedziała, ze lukrecja to symbol zdrady a reszta to już moja interpretacja.
od kiedy pierwszy raz usłyszałam "Lukrecję" jestem jej absolutnie absolutnie wierną fanką ^^ chociaż jak dotąd spotkałam się tylko z komentarzami, że to raczej, hm, średnia piosenka.. a ja ją poprostu koooocham, nooo
więc niezmiernie cieszę się, że ktoś nareszcie podziela absolutnie i absolutnie :p moje zdanie! i w ogóle, interpretacje są świetne
))

..tego dnia wszystko było jakieś dziwne
słońce też świeciło jakieś inne..
słońce też świeciło jakieś inne..